Forside
LOG IN PÅ GOLFBOX:
Luk    

Banestatus 

 

Der spilles med oplæg på fairway frem til 1. maj

 

26-03-2021

Banen er åben, og der spilles til sommergreens på alle 18 huller. Husk, dog at der fortasat spilles til vintergreens, hvis der er frost eller rimfrost. 

Der er også åbent for brug af buggy´s og elscootere

 

13-03-2021

Arbejdet med redesign af vores greenbunkers fortsætter, og turen er nu nået til de 2 bunkers på hul 3 på Spar Nord Sløjfen... Puklen foran venstre greenbunker er blevet fjernet, og bunkeren hævet, så den ikke er så dyb som tidligere... Bunkeren er blevet en anelse mindre, så indgangen til green er blevet lidt bredere. Alt der mangler nu er rullegræs til de nye bunkerkanter samt det udvidede stykke forgreen. Arbejdet med dette vil foregå i den kommende uge...
Ind til der er lagt rullegræs spiller vi til vintergreen på hul 3. 

 

08-03-2021
GREENS ÅBNER PÅ HELE BANEN!!
Der spilles pr. dags dato til sommergreens på hele banen.
Hul 8 er grundet redesign af greenområdet lukket. Man går derfor direkte fra hul 7 til hul 9. HUSK, at vi altid spiller til vintergreens, når der er frost eller rimfrost i græsset....

 

 

04-03-2021

 

GREENS ÅBNER!!!

 

Så kom dagen..! Vi kan i morgen igen åbne vores greens i Rold Skov Golfklub. Vores strategi er lykkedes 100%! Greens har fået den fred de trængte til og er blevet plejet og præpareret efter alle kunsten regler af vores dygtige greenkeeperteam. Greens ser super flotte ud og når vi kommer lidt tættere på vækstsæsonen og vi begynder at klippe dem, kan i godt glæde jer til hurtige og jævne greens allerede i begyndelsen af sæsonen. Greens er idag blevet topdresset, og ruller allerede nu rigtig flot for årstiden. 

 

Vi åbner greens på hullerne 1-11 + 18, mens der fortsat spilles til vintergreens på hullerne 12-17. HUSK! At hul 8 grundet redesign af greenområdet er lukket, og man derfor går direkte fra hul 7 til hul 9. 

 

Greens åbner i morgen (fredag d. 5/3) så snart frosten er ude af jorden. Greens vil være åbne fra denne dato og feem, men HUSK, at vi spiller til vintergreens, når der er frost eller rimfrost i græsset. 

 

Hul 8

 

Grundet redesign af green området på hul 8. er hullet midlertidigt lukket! Det er meget vigtigt, at du ikke spiller hullet, da der vil være afspærret oppe omkring green, for at sikre, at ingen går ind over den nypræparerede jord. Hele området er gjort klar til at der kan blive lagt rullegræs, så det kan være klar til spil hurtigst muligt, og det er derfor vigtigt, at alle respekterer at vi ikke går ind over området, før det er klar til dette. Vi lover at holde jer opdaterede på situationen på hullet, og glæder os til at vise jer det flotte resultat.  

 

23-02-2021

 

Efter et par dage med gode varmegrader, har det værste vand trukket sig tilbage, og vi kan igen åbne banen. Banen bliver åbnet på vintergreens, mens det vil være tilladt at spille til greens på par 3 banen, som vi også åbner igen. Det vil også være muligt at benytte sig af klubbens drivingrange, mens indspilsområde og puttinggreen er lukket indtil frosten er helt ude af jorden. 

Vores greenkeeperteam beretter, at greens på banen ser rigtig flotte ud, uden svamp eller andet utøj, og de forventer derfor at kunne åbne dem i rigtig flot stand allerede fra begyndelsen af sæsonen. Greens bliver så snart den sidste frost er ude af jorden dybde luftet, og derefter præpareret til åbning, med klipning.

De kommende uger påbegyndes arbejdet med at renoverer bunkerne på hul 8. I den forbindelse vil der i dagtimerne nogle gange være greenkeeperer, som arbejder i disse bunkers, og det er vigtigt, at de kan gøre dette uden at frygte, at få en bold i nakken. Derfor beder vi alle medlemmer tage hensyn til det arbejdende personale, og ikke spille hullet, mens der arbejdes. Vi opfordrer til at man, mens der er personale i eller omkring bunkers på hul 8 springer hullet over, og dermed går direkte fra 7. green til. 9. tee. Vi håber på forståelse, og glæder os til at vise jer det super flotte resultat. 

 

 

19/2-2021

Efter en lang periode med frost og sne er der nu endelig udsigt til at vi kan få golfbanens grønne græs at se igen.

Desværre betyder det også at banens overflade er meget blød og vandmættet indtil frosten er væk, indtil det sker skal vi begrænse trafikken på golfbanen så meget som muligt, for ikke at lave skader på banen.

Derfor lukker vi golfbanen, trænings arealer og par 3 banen, indtil det er muligt at færdes uden at lave skader.

Vi følger udviklingen nøje, og åbner banen så hurtigt som muligt. Vi gør status efter weekenden og vender tilbage med info om situationen i starten af næste uge.

 

 

14/12

Banen er åben på alle 18 huller. Der spilles med oplæg på fairway for at skåne banen, og der spilles fra d. 14/12-2020 til vintergreens.

 

30/10

Banen er åben. Der spilles til sommergreens, men det er ikke tilladt at køre buggy eller elscooter på banen. Ved rimfrost eller frost spilles der til vintergreens markeret med røde flag ind til alt frost er ude af græsset og jorden.

Der spilles med åblæg på fairways.

 

16/10

Vi går nu ind i den tid af året, hvor vi ind imellem er udsat for rimfrost fra morgenstunden. I morges var banen dækket af et fint hvidt tæppe, som først slap græsset op ad formiddagen. Vores dygtige greenkeeperteam har derfor i dag gjort banen vinterklar, ved at etablerer vintergreens over hele banen. Alle vintergreens er markerede med et rødt flag. Hvis der er frost eller rimfrost på greens SKAL der spilles til vintergreens. Nogle greens kan være spilbare før andre, men det er meget vigtigt at man ikke spiller ind på en green, hvor der er tvivl om den er tøet op eller ej. Vi henstiller til at alle overholder dette, så vi kan holde greens åbne så længe som muligt. Det er IKKE tilladt at køre buggy eller golfscooter, hvis der er rimfrost eller frost på banen.

 

14/4

Banen er åben både for medlemmer og gæster som må spille i alt fra 1-4 bolde. Banetoilettet er lukket for brug, men toilettet for enden af gavlen ved klubhuset er åbent. 

Der vil være skum i hullerne, som gør at bolden ikke kan falde til bunds. (Du er i hul når du rammer skummet)

 

1/4

Banen er åben for egne medlemmer, som må spille i 2 bolde. Alle 18 huller er åbne.

Der er ingen teestedsmarkeringer men i stedet gule og røde pletter der hvor man skal slå fra. Banetoiletter er lukkede, bænke, skraldespande m.m. vil være tildækkede, ligesom der ikke vil være river i bunkers, grundet nedsættelse af Covid 19 smittefare... Der vil være skum i hullerne, som gør at bolden ikke kan falde til bunds. (Du er i hul når du rammer skummet)

I den kommende uge vil der blive dresset fairways, klippet rough og arbejdet på dræn på hul 7, hvilket kan give mindre forsinkelser på runden grundet greenkeepere på banen...

 

18/3

Banen er lukket pga Corona Virus forløbigt ind til 1/4.

 

17/3

Vognforbudet er nu også ophævet... Vi spiller til sommergreens.   

Hullerne 13-14-15 er fortsat lukkede, da vandet endnu ikke har trukket sig tilbage derude... Vi åbner disse op, så snart det kan lade sig gøre!

 

13/3

SOMMERGREENS!!! ⛳️🏌️‍♂️🤩

 

Kære medlemmer og gæster

 

Greens er nu åbne, og vi glæder os til at vise vores dejlige golfbane frem igen! Greenkeeper teamet har her til morgen klippet både greens og forgreens, så de står rigtig flot for årstiden! ⛳️😀

 

HUSK, at der fortsat er vognforbud, og at vi ved eventuel frost naturligvis spiller til vintergreens.

 

Hullerne 13-14-15 er fortsat lukkede, da vandet endnu ikke har trukket sig tilbage derude... Vi åbner disse op, så snart det kan lade sig gøre!

 

God weekend til jer alle! 😎

 

Med venlig hilsen

 

Team Rold Skov Golfklub

10/3

Vi åbner banen på lørdag d. 14/3 med sommergreens. Der er fortsat vognforbud, og ved frostvejr spilles der til vintergreens.

 

28/2

 

Kære medlemmer og gæstet

 

Banen er nu igen åben, men der er vognforbud, og der spilles til Vintergreen.

 

Med venlig hilsen

 

Team Rold Skov Golfklub

 

 

21/2

 

Kære medlemmer og gæstet

 

Grundet yderligere regnfald, og en totalt mættet undergrund, er vi desværre nødsaget til at lukke banen helt! 😔☔️🌧⛳️

 

Dette gør vi for at Skåne banen, så den ikke bliver ødelagt inden sæsonstart, og fordi der fysisk er flere steder på banen, hvor man ikke kan komme forbi uden at få våde fødder... ☔️🌧🐳

 

Vi følger situationen tæt, og vil tage stilling dag for dag, om vi kan åbne op for spil!

 

Vi åbner naturligvis så snart det er muligt, og krydser fingre for noget tørvejr og lidt blæst, så vi kan få bugt med de store vandmængder.

 

Med venlig hilsen

 

Team Rold Skov Golfklub

 

 

17/2

Grundet de MEGET våde forhold er  vi nødsaget til at lukke greens på ubestemt tid. Greens åbner, så snart der bliver en periode med tørvejr, så vi kan få greens tøøret op. 

Der spilles til vintergreens, om man må gerne spille på banen, dog vil vi rigtig gerne, at man tænker over hvor man færdes på banen, så denne kan blive skånet mest muligt.  

 

20/1

Banen er åben og vi spiller til sommergreens på nær hul 3, som er under reperation. Hullerne 13-14 & 15 er lukket pga meget våde forhåld. Vi kører derfor med en nedsat DAGSGREENFEE på kun 150kr uanset hvor mange huller man ønsker at spille frem til 1/4.

 

28/11

De seneste 2 dage har vores greenkeeperteam vertidrænet alle vores greens, hvilket betyder, at greens er blevet dybdeluftet, så vandet i og på greens lettere kan løbe væk... Dette skulle gerne få den lansigtede effekt, at vi næste år ikke skal døje med "søer" på vores greens, når der falder store mængder nedbør på kort tid... Greens vil på grund af denne prikning være lidt ujævne i den kommende tid. 

 

30/9

Grundet nattefrost er banen lukket fra morgenstunden... 
Vi regner med at åbne banen mellem kl. 9 og kl. 10 afhængigt af solens vilje.

 

29/10

Grundet rimfrost er banen lukket fra morgenstunden. Banen åbner så snart rimfrosten er ude af græsset. Vi forventer at åbne banen ca. kl. 9

 

28/10

 

PROVISORISK GREEN PÅ HUL 3

Der er stadig lidt vækst i græsset, og det vil vi gerne udnytte til at reparere lidt på vores green på hul 3, da den har været lidt hårdt medtaget i sensommeren og efteråret… Greenen har været præget af store mængder etårigt græs, som vi har bekæmpet henover sommeren, hvilket har resulteret i at der er bare pletter, hvor dette græs har trukket sig tilbage. Vi vil henover de kommende uger prikke i dybden, fjerne propper, topdresse og efterså greenen, så den vil stå bedre rustet med kultur græs til den kommende sæson, og derfor vil kunne holde den standard vi forventer af vores greens henover hele sæsonen. Der vil blive lavet en provisorisk green lige før den nuværende, på hullets forgreen… ⛳️😊

 

17/10

På grund af vand er hullerne ude i hjørnet (hul 13, 14 & 15) blevet meget våde... Greenkeeperne kan ikke komme derud og klippe fairways, forgreens og greens. For ikke at lave unødig skade på banen og for at undgå eventuelle personskader grundet de glatte forhold er det derfor blevet besluttet at LUKKE de 3 huller ind til det tørrer op igen. Der bliver sat skilte og snore op med anvisning af hvor man må færdes. Fra hul 12 går man op på hul 13,s backtee og spiller herfra ud på hul 16.

 

15/10

Grundet den meget regn er banen blevet rigtig blød og vi er derfor nød til at lukke for alt kørsel med buggy og scooter på banen for resten af denne sæson!

 

Efterårsupdate 7/10

 

Da det nu er efterår kan der være risiko for rimfrost fra morgenstunden. Er der rimfrost på banen vil banen være lukket ind til frosten er ude af græsset. Dette gøres for at sikre, at græsset ikke bliver beskadiget, mens der stadig er saft i bladene, da de så vil knække og lave mærker der kan ses meget længe.

Ring gerne til kontoret for info, hvis du er i tvivl om banen er lukket - 96828301 

Du kan også tjekke banestatus på hjemmeside eller på facebook, hvor vi efter bedste evne vil forøge at holde jer opdateret.

 

Banen er tøret flot op de seneste dage, og der er nu igen åbent for kørsel med buggy på banen når vejret tillader det... 


Med venlig hilsen
Team Rold Skov Golfklub

 

7/10

Banen er lukket fra morgenstunden pga rimfrost og åbner så snart rimen er væk fra græsset..

vi regner med at banen åbner ca. kl. 8.30

 

27/9

Der har de seneste dage været åbnet for kørsel med buggy på banen da vi har haft en tør periode... I nat kom der desværre EKSTREME mængder af vand igen, og banen er MEGET våd! 💦☔️
Vi er derfor nød til at lukke helt for buggy og el scooter kørsel på banen indtil den tører op igen... 🌤
Vi beklager de gener dette kan medføre 😕

 

17/9

Banen er desværre lidt våd grundt de store mængder vand der kommet i september måned. Det er derfor i udgangspunktet ikke tilladt at benytte buggies resten af sæsonen, men vi tager bestik af situationen dag for dag, og der kan godt forekomme tøre perioder, hvor det vil være muligt at benytte sig af buggies...

De næste 14 dage påbegynder vi efterårsarbejde på banen. Teesteder og forgreens bliver prikket, eftersået og topdresset i denne uge og greens vil få samme tur i næste uge hvis vejret tillader det.

 

17/6

Tirsdag og onsdag i denne uge vil der være arbejde på vores greens fra morgenstunden. Greens vil blive vertikalskåret, prikket med små spyd, tromlet og topdresset i løbet af disse 2 dage, så de kan stå skarpe. 

Dette burde ikke give gener for spillet, da greens bliver tromlet umiddelbart efter prikningen

//

Greenkeeperne

 

27/5.

Vi har haft lidt problemer med langsomme og ujævne green grundet pludselig hård vækst i græsset og et mindre svampe angreb. 

I denne uge har vi mandag dobbelt vertikalskåret greens, tirsdag og onsdag vil de også blive vertikalskåret. 

Senere på ugen vil de blive topdresset, så vi regner med, at snart har gode og ensartede greens igen. 

// Greeenkeeperne

 

16/5.

Idag er topdresser vi greens let. Dette burde ikke give de store gener, men vi håber på forståelse for at der kan være greenkeepere i arbejde på banen i løbet af formiddagen

 

5 Maj.

På grund af nattefrost er banen lukket indtil ca 8.30.

Kontakt evt administrationen hvis du har spørgsmål på 96828301

 

30. april

Midlertidig leje forbedring

Grundet luftning af fairways, har fairway visse steder fået små skader, som kan være til gene for spillet… 😊

Vi spiller derfor med leje forbedring på tætklippede arealer de kommende ca. 14 dage…

Med venlig hilsen

Rold Skov Golfklub

26. april

Nu hvor varmen endelig er over os, vil greenkeeper teamet påbegynde forårs arbejdet. Arbejdet vil stå på i de kommende 2 – 3 uger.

 

Greens skal prikkes - topdresses og eftersås

Teestederne skal proppes – topdresses og eftersås

Fairway skal luftes og eftersås.

 

Der vil blive informeret på golfbox – hjemmesiden og på tavlen ved starterhuset.

 

Vi prøver så vidt muligt at undgå gene for golfspillet, men skulle det ske beder vi jer om at vise hensyn til banepersonalet.

 

16. April

på grund af nattefrost er banen lukket fra morgenstunden. Vi forventer at åbne igen ca. Kl 9

15 April

Grunnet nattefrost vil banen være lukket til ca kl 10

Kontakt evt vores adminstration for at sikre dig banen er åben på tlf 96 82 83 01

12 April.

Grundet rimfrost er banen lukket fra morgenstunden vi håber at kunne åbne igen ca kl 10.

11 april.

Grundet rimfrost vil banen også være lukket fra morgenstunden i dag vi håber at vi kan åbne igen ved 10 tiden.

kontakt evt adminstrationen for at sikre banen er åben på tlf 96828301

10. april

Grundet rimfrost vil greens være lukket fra morgenstunden... Vi håber at banen er åben ca. fra kl. 10, men det kan blive senere...

Kontakt evt administrationen for at sikre, at der er åbent for spil: tlf 96 82 83 01

 

9. april 2019

Grundet rimfrost vil greens være lukket fra morgenstunden... Vi forventer at greens er åbne ca. fra kl. 9

Kontakt evt administrationen for at sikre, at der er åbent for spil: tlf 96 82 83 01

 

Banestatus 2. april 2019

Banen er lukket pga rimfrost. Vi forventer at åbne greens ca. kl. 11

Ring gerne til sekretariatet for yderligere info...

Ps. Par 3 banen er åben :-)

 

1. april 2019

Grundet rimfrost er greens lukket fra morgenstunden... Vi forventer at greens er åbne ca. fra kl. 12

God mandag til jer alle :-)

 

13. februar 2019

Vi spiller til sommergreens. Greens er klippet og der er flyttet huller. Da temeraturen kan skifte skal man være opmærksom på at såfremt der bliver frost og rimfrost skal man spille til vinterflag (rød flag). God tur derude............

 

12. februar 2019

Status på banen lige nu ,er at der er 2-3 cm frost i tee og green, og igen  i ca 15 cm dybde. Så det bliver vil ikke kunne spille til sommergreens de føste dage. Der goves nærmere besked når frosten er ude af jorden og greens vil kunne spilles. Vi har åbent for spil til vintergreens på alle 18 huller i Rold SKov Golfklub.

 

18. Januar 2019

Der er frost og forventes frost i den kommende tid. Greens er derfor lukket. Greenkeeperchef melder ud når banen igen er klar. TRYK HER for at se hvor smukt der er derude.

 

31.  oktober 2018

Vinterforberedelse af banen.
Her med starten af november påbegyndes arbejdet med vinterforberedelse. Det betyder at der den første uge i november prikkes greens. Først med store spyd og derefter med små spyd. Denne behandling sikrer at der kommer luft til rødder i greens og samtidig at vi kan spille banen indtil frosten sætter ind.

 

Vi venligst hensyn til greenkeeperne når de arbejder på green og spring eventuelt hullet over når der arbejdes. Der vil kun blive arbejdet på en green ad gangen og arbejdet startes fra hul 19 og går til hul 1.

 

Herunder kan du se en lille video om hvorfor vi i det hele taget prikker greens. [se video]

 


13.  september 2018

Grundet græssets kraftige vækst og det våde vejr kommer der lidt rigeligt med striber og afklip på fairway i øjeblikket. Det beklager vi. Vi er derfor gået i gang med at dobbeltklippe fairways – så vi får klippet i bund.
Derfra optimerer vi klippefrekvensen for at undgå udfordringen.

Rough på bagni – er ekstrem våd og udfordrer vores klipning i øjeblikket.

God dag derude

 

10. juli 2018

I disse dage (kl. 05.00) starter vi igen vertikalskæring, prik med småt, dress samt eftersåning. Vi gør alt hvad vi kan for at lave lækre greens - og beklager, hvis det undervejs giver lidt gener. Vi håber endnu en gang, at I vil tage hensyn til vores greenkeepere, der har fortrinsret til greens når arbejdet står på.

 

8. juli 2018
Nu er vi ved at have et overblik over skaderne på henholdsvis hul 12 og hul 16. Det lader til, at det er lykkes for os at minimere skaderne. Der er dog skader især på hul 16. Vi vil i de næste 14 dage afvige fra flagplacering på hul 16  og flagplacere på den halvdel hvor der ingen skader er. Vi fortsætter med information i klubhuset sam på starterhuset.

 

4. juli 2018

Vi har i dag haft et uheld - idet en hydraulikslange er sprunget af vores greenklipper. Det betyder, at der er et oliespor på green hul 12 og noget mere på green hul 16.

Vi har så hurtigt som muligt behandlet de to greens så der kommer så få skader som muligt. Der arbejdes på hullerne de næste dage. Vi følger situationen de følgende dage og melder yderligere ud så snart vi kan det.

 

Der er sat information på starterhuset, på døren i klubhuset samt status - banen lige nu - på hjemmesiden.

 

11. juni 2018

 Vi vertikalskærer green i dag den 11. juni 2018 og i de kommende dage topdresses og eftersås greens, arbejdet med vertikalskæring er udført fra morgenstunden og skulle ikke påvirke spillet. 

 

I de kommende dage lidt afhængig af vejret vil der blive eftersået og topdresset på greens, dette arbejde kan på virks spillet en smule, vi håber I vil tage hensyn til vores greenkeepere, der har fortrinsret til greens meddens arbejdet står på.

 

Inden for de næste 14 dage, vil banen også blive behandlet for gåsebiller med Marit Turf, så vi forhåbentlig kan slippe for skader på arealerne, som ellers vil opstå når fuglene forsøger at fange gåsebillelarver.

 

2. maj 2018

Der er masser af aktivitet på og omkring banen i Rold SKov Golfklub. I dag topdresser vi greens - der kan være lidt gere af dette for spillet medens arbejdet står på og indtil todresmaterialet har sat sig helt i løbet af de næste par dage.

 

Arbejdet med anlæg af det nye indspilsområde er sat i gang i dag og der graves derfor i den nordige del af drivingrange, vi håber spillerne vil tage hensyn når der arbejdes i området. Det betyder, at der er mindre plads til opvarmning og træning på driving range i de kommende uger, men der etableres snarest muligt alternative udslagsområder til drivingrange.

 

4. april 2018

Den sidste frost har sluppet jorden, det betyder, at vi fra og med i dag den 4. april 2018 spiller til sommergreens på 18 huller.

 

Vær dog opmærksom på, at i tilfælde af rimfrost først på dagen spilles til vintergreen efter vores vinterregler, som kan se i menuen til ventre. God tur og Velkommen til Rold Skov Golfklub.                      

 

13. december 2017

Vi er nu kommet så langt hen på året at vi med den første sne på banen har besluttet at lukke sommergreens.

 

I den seneste periode har vi oplevet at der er spillet på greens i frostvejr og rimfrost på greens og det har allerede medført mindre skader med risiko for svampeangreb.

 

Flagene på sommergreens er derfor taget ind og der skal spille til vintergreen indtil vejret i 2018 er klar til igen at spille til sommergreens.

 

Vi ønsker alle en dejlig jul og et godt nytår og på gensyn i 2018.

 

1. november 2017

Der kommer stadig regn til vores bane, vi har derfor med virkning i dag den 1. november 2017 indført restriktioner på anvendelse af trollys og henstiller til, at der kun anvendes bærebag ved spil på 18 huls banen. Temperaturerne er ved at være så lave at væksten i græsset går i stå og banen kan derfor ikke regenerer de skader den påføres af blandt andet trollys. Yderligere spilles der med oplæg / lejeforbedring på fairway.

 

Vores greenkeeperstab har påbegyndt vinterforberedelse af banen, det betyder blandt andet at der fra i den 1. november 2017 og 14 dage frem prikkes greens. 

 

Der er lukket for vandet i hanerne på banen og toilettet mellem hullerne 13 og 15 er lukket for i år. Der er stadig vand ved bagrum, men det lukkes, ved første nattefrost for at undgå frostsprængninger af forsyningsrørene..

 

Yderligere vil der ved rimfrost på greens i den kommende tid skulle spilles til vintergreens. læs mere om vinterregler her.

 

26. oktober 2017

De store mængder regn de sidste 2 døgn betyder, at der er truffet beslutning om at hullerne 13, 14 og 15 er lukket for spil indtil videre. Det er ikke muligt at køre maskiner ud i området og vi kan derfor ikke slå græs på green, eller fairway. Vi har her til morgen foretaget en vurdering af resten af banen og det er vores greenkeeperes opfattelse af de resterende 15 huller kan spilles under, at gøre skade på banen. 

 

Vi skal dog gøre opmærksom på, at der er skyllerender og vand i flere bunkers, som kan påvirke spillet, men som altså ikke giver skade på banen ved spil på banen. Vi henstiller naturligvis til, at alle under spil tager hensyn til særligt våde arealer og at enhver færden på banen foretages med størst mulig hensyn, trollyes kan med fordel føres i semirough og spilleren kan uden trolley gå ind på fariway for at slå sit slag.

 

Der er indført forbud brug af alle motoriserede kørestøjer (dog ikke eltrolley) på hele anlægget.

 

For yderligere oplysninger henvises til kontoret på 9682 8300

 

19. oktober 2017

Efteråret er over os og det betyder, at vi påbegynder vinterforberedelse af banen.  i uge 42 bliver der prikket greens, arbejdet starter på hul 18 og der arbejdes bagud, når greenkeeperne arbejder på hullet skal der spilles til vintergreen, eller hullet skal spinges over.

 

Vi har også haft de første dage med rimfrost fra morgenstunden, hvor der naturligvis spilles til vintergreen, indtil frosten er helt væk. Vi har indført Buggyforbud indtil videre, hvis tvivl kontakt venligst kontoret på 9682-8300, for nærmere information.

 

De store mængder regn kan stadig mærkes flere steder på banen og i øjeblikket er specielt hullerne 13, 14 og 15, meget våde. Der kan fra hul 12 spilles videre på hul 16, fra hvid tee der hører til hul 13. Følg skiltning på banen, hvis du ønsker, at springe hullerne 13, 14 og 15 over.

De meget våde forhold på ovennævnte tre huller betyder også, at der kun klippes græs i rough og på fairway, når vores greenkeepere vurderer, at der er tørt nok til at maskinerne kan køre uden at gøre skade på banen.

 

14. september 2017

 Den seneste tids store nedbørsmængder sætter sit præg på baneanlægget i Rold Skov Golfklub. Vi har desværre enkelte steder på banen, hvor det vil være nødvendigt at anvende dropregler for at forstætte spillet. Banen er ikke lukket, men kan i forbindelse med ydelrigere regnfald og lige efter en regnbyge være vanskelig at spille, grundet vand der skal bruge tid til at trække væk.

 

Dette vejrlig kan give en oplevelse af at banen er vanskeligere at spille end normalt.

 

16. august 2017

Vi har desværre haft en defekt hydraulicpumpe på vores maskine til vertikalskæring af greens, hvilket har medført oliespild på green hul 4. Vores greenkeepere gør alt hvad der står i Deres magt for, at minimere skaden. I samme forbindelse har vi besluttet at udskifte alle hydraulicpumper på vores vertilslærer (stk i alt), for at undgå denne type skade på green i fremtiden.

 

27. juli 2017

I uge 31, er der planlagt vertikalskæring af greens, som led i den løbende banepleje. Vertikalskæring, kan på dagen betyde forsinkelse i spillet, da greenkeeperne har fortrinsret på den green, hvor der arbejdes. Hullet kan springes over eller der kan ventes til greenkeeperne er færdige på green. Vi takker på forhånd for jeres forståelse. 

 

13. juli 2017

Fredag er der planlagt topdress af greens, arbejdet er et led i den løbende banepleje og vedligeholdelse af greens. Vores greenkeepere vil udføre arbejdet så det giver mindst mulig gene for spillet, men der kan påregnes forsinkelser i spillet på greens medens arbejdet udføres.

 

12. juni 2017

I denne uge vertikalskæres greens som en del af den ordinære plejeplan for banen, dette kan betyde forstyrrelser i spillet, vi håber du alligevel får en god runde golf.

 

For to uder siden blev hele banen sprøjtet mod balndt andet Bellis, resultaterne er ved at vise sig på banen og i de kommende uger vil der løbende blive eftersået, hvor det vurderes nødvendigt.

 

24. maj 2017

Greens topdresses som del af den løbende banepleje, arbejdet skulle være afsluttet midt på eftermiddagen.

 

19. maj 2017

Vertikalskæring af greens

Væksten i græsset på banen er for alvor kommet i gang, med de lidt højere temperaturer de seneste dage, det har betydet, at greens er blevet lidt langsommere.

 

Vi planlægger derfor vertikalskæring af greens i uge 21, startende mandag den 22. maj 2017, afhængig af vejret afsluttes arbejde så hurtigst som muligt.

 

Respekter venligst vores greenkrepere når de arbejder på green, vent til de er færdige eller spring eventuelt hullet over.

 

Greenkeeperne har fortrinsret når der foretages arbejde på green.

 

24. april 2017

Tirsdag og onsdag i denne uge gennemføres topdress af greens på hele banen. Arbejdet er en del af vores plejeplan for banen og nødvendigt for at fastholde den gode kvalitet af greens i hele sæsonen. Vi henstiller til, at alle respekterer greenkeepernes arbejde og eventuelt venter eller springer et hul over indtil arbejdet på green er afsluttet.

 

Vi beklager den ulejlighed det må give den enkelte golfer.

 

03. april 2017

Banen er forårsklar og står i rigtig god stand - greens er efter forårsklargøring blevet klippet og resultat er greens der giver mulighed for rigitg godt golfspil.

 

Husk at rette nedsalgsmærker op, så vi kan fastholde green i god spillekvalitet.

 

Greenkeeperne går i gang i den kommende uge med klipning, af fairway og rough, som i takt med at græsset begynder at gro vil komme til at stå i skønne grønne forårsfarver.

 

Velkommen til Rold Skov Golfklub.

 

25. oktober 2016

Vi kan nu rigtig mærke, at der er taget hul på efteråret.

Der er masser af flotte farver derude – et pragtfuld farveorgie uden lige.

 

Men efteråret betyder også, at der er masser af fugt og regn, hvilket selvsagt giver en blød bane.

Derfor skal der fra i dag lægges op på fairway.

 

Der er i øjeblikket mange nedslagsmærker på greens. Det er vigtigt – og helt specielt i det vejr, vi har nu – at få rettet nedslagsmærkerne op. Rettes de ikke op, mens de er nye, er de årsag til svampeangreb, der vil forringe greens her i vinter – og til foråret kan det resultere i ujævne og hullede greens.

Så lad os hjælpe hinanden med at holde vore greens så gode, som det er muligt.

 

Vi bliver nødt til at påpege, at der ikke altid bliver revet i bunkers efter, man har aflagt besøg der.

Også her vil vi opfordre til, at man altid river efter sig. Det kunne jo være én selv, der ligger der næste gang…….

 

Kim er i fuld gang med at klippe den uklippede rough ned som et led i udtyndingen af roughen.

 

Som et led i vinterforberedelserne bliver vandet i næste uge tømt af vandingsanlægget på banen. Det betyder, at toilettet ude ved hul 13 og 15 lukkes for vinteren.

Vandet ved boldvaskeren på driving range går ligeledes i vinterhi.

 

Vandet ved baghuset holdes åbent, indtil det sætter ind med mere permanent frostvejr.

 

Efter søndag den 30. oktober bliver der lukket ned for udlejning af golfbiler i denne sæson. Der er blevet alt for blødt – og risikoen for at lave dybe spor er for høj.

 

I næste uge starter et arbejdshold med Thorkild Sørensen i spidsen med at sikre mod regn- og overfladevand i tunnelen.

Planerne for projektet er udarbejdet af baneudvalget, Kim Greenkeeper og Thorkild Sørensen.

 

Selvom det ikke vedrører banen, vil vi gerne nævne, at vi inde ved GolfBox-standeren har en kurv med glemte sager, og inde på kontoret har vi glemte/fundne jern/køller samt briller og andre småting liggende.

Så har du mistet et eller andet – tjek gerne op de to steder!

 

 

10.10.2016

Mandag den 10. oktober og tirsdag den 11. oktober prikkes der, som led i efterårsplejen, greens.

Den enkelte green vil være lukket, mens arbejdet står på.

 

 

06.10.2016

Når der er rimfrost ......

Vi er nu gået ind i en årstid, hvor der om morgenen kan være rimfrost på greens.

Når der er rimfrost eller frost på greens, skal der altid  - for at undgå skader - spilles til vintergreens (røde flag).

 

 

30.08.2016

I morgen, onsdag, vertikalskæres der greens, hvis vejret holder tørt.

Der vil efterfølgende blive topdresset torsdag.

 

 

29.08.2016

Fairways

Var oprindelig 16 mm. Skal nu være 14 mm og målet er 12 mm. Der gøres en stor indsats for dette, men de gunstige vækstbetingelser for græsset kan give afvigelser.

 

Rough

Målet er en  klippet rough på 38 mm således at ”toppen af bolden” er synlig. Roughen klippes p.t. mandag og tirsdag, hvilket med gunstige vækstbetingelser kan skabe problemer med højden i weekenden.

Men det helt store problem er vores roughklipper. Denne står til udskiftning næste forår klar til sæson 2017.

Det har været forsøgt at ”holde den eksisterende i gang” for små penge, men der er problemer. Jeg har i dag godkendt indkøb af en ny oliepumpe, forudsat denne kan leveres og installeres hurtigt, så vi kan få gavn af, at maskinen vil køre bedre de sidste måneder af sæsonen.

Roughen i weekenden bar præg af maskinens dårlige kvalitet, hvor græsset ikke bliver klippet ordentligt. Derfor denne ekstrabevilling til reparation.

 

 

11.08.16

Mandag den 15. august vil greens blive vertikalskåret.

Tirsdag den 16. august bliver greens eftersået. 

Der tages forbehold for dårligt vejr, hvorfor ændringer kan forekomme.

 

 

20.07.2016

Greens dobbeltvertikalskæres i dag og vil en af de nærmeste dage blive topdresset.

 

 

11.07.2016

Mandag den 11. juli og tirsdag den 12. juli prikkes der greens med små spyd.

 

 

08.07.2016

Der gødes i dag greens. Gødningen vil blive vandet ned, men man kan forvente en lavere hastighed på greens, indtil gødningen er fuldt optaget.

 

 

 05.07.2016

Ferieafviklingen i greenkeeperafdelingen er i fuld gang, hvorfor der ikke er planlagt de store arbejder i denne periode.

 

Fairways er lige blevet gødet - og i nærmeste fremtid forventer Kim at komme rundt med afspænding, hvis det lune danske sommervejr ellers tillader det.

 

 

12.04.2016

I dag, tirsdag, og i morgen, onsdag, vil der blive udført dræningsarbejde på 15. fairway.

Der bliver - mens arbejdet holder på - midlertidigt teested for alle på bakken ved den første sø, og spillerne bliver dermed ikke bliver generet i deres spil - og greenkeeperne kan arbejde uden forstyrrelser.

 

På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige om, det viser sig nødvendigt, at arbejdet vil fortsætte torsdag.

 

Der er stadig mange nedslagsmærker, der ikke bliver rettet op. Det giver huller og mærker i nogle ellers efter årstiden pæne greens. Vi ved godt, vi lige har mindet om det, men vil alligevel gerne opfordre til, at man husker at rette op. Det er til fælles gavn og glæde!

På forhånd tak!

 

God dag til jer alle!

 

 

23.03.2016

Så er greens åbne - og klar til at byde dig velkommen!

Skulle der være frost eller rimfrost på greens om morgenen og formiddagen, skal der naturligvis spilles til vintergreens.

 

Greenkeeperne har en stille bøn om, at nedslagsmærker rettes op. Det er særlig vigtigt her om foråret, hvor der er meget blødt. Den bløde jord får meget let dybe mærker med udgået græs til følge.

 

Driving Rangen er efter vinteren igen klar til at modtage jer.

 

God påske til jer alle!

  

17.03.2016

I henhold til maskininvesteringsplanen er det i år, at greenklipperen skal udskiftes.

Vi har indkøbt en John Deere og samtidig forhandlet os frem til at få en god, brugt teestedsklipper af samme mærke med i handelen.

Greenklipperne blev leveret i forgårs og er klar til at komme i gang.

Greens bliver klippet for første gang i næste uge – og vil være åbne til påsken.

 

Kim er i skrivende stund allerede i gang med at prikke greens med både store og små spyd.

 

Ny mand på Kim’s greenkeeperhold er Mik. Mik har ansvaret for, at maskinerne hele tiden er køreklar.

Velkommen til Mik!

 

Vi søger ca. 4 personer til at hjælpe os med et stykke arbejde på hul 15, hvor vi vil prøve med et 2-mands pælebor at bore huller (150 millimeter) ned gennem den al, vi har konstateret derude og efterfølgende fylde hullerne op med drængrus. Vi håber på den måde at kunne forbedre den fugtige fairway på hullet.

Kim vil give jer instruktion i, hvordan arbejdet udføres.

Har du lyst til at give et nap med, hører vi gerne fra dig. Kontakt Kim (tlf. 42 15 66 33) eller Birte (tlf. 40 86 26 77).

 

Vi søger også et par medlemmer, der har lyst til at hjælpe med jævning af muldvarpeskud - kontakt ligeledes Kim eller Birte, hvis du har lyst til at give en hånd med.

 

Tak på forhånd!

 

 

Året går på hæld og skyggerne bliver lange

 

17. november 2015

Der er meget blødt på banen i øjeblikket – i løbet af de seneste dage har vi fået omkring 80 mm nedbør.

 

Vi har derfor set os nødsaget til at lukke hullerne 13, 14 og 15. Det bevirker, at man går fra 12. green og op på bakken til 13. hvid tee og spiller den, som den var 16. tee.

 

Det er ikke kun 13., 14. og 15. der er våde - de øvrige huller har også deres våde områder – dog ikke i så udpræget grad.

 

Når der er så blødt som nu, kommer der meget nemt nedslagsmærker på greens, så husk altid at oprette, når du har lavet et. Måske får du også lyst til at oprette et mere og er dermed medvirkende til, at vi har en pæn og velholdt bane.

 

Der er forbud mod golfbiler, scootere, ”løbehjul” og lignende motoriserede køretøjer.

 

Trolleys er stadig tilladte. I tilfælde af rimfrost og frost trækkes trolleyen ude i roughen så vidt muligt - og der spilles til vintergreens.

 

Som et led i baneplejen har Kim i dag været ude og give greens vinterkur, så de får de bedste betingelser for den kommende sæson.

 

Der slås i øjeblikket greens én gang om ugen, og hullerne flyttes ligeledes én gang om ugen.

 

30. oktober 2015

Så nærmer vi os 1. november, som altid er et skæringspunkt for forskellige det arbejde ude på banen.

 

I dag er Niels Møller og Kim i gang med at tømme vand af vandingssystemet, så vi ikke får frostskadede rør i løbet af vinteren.

Det betyder også, at der i dag desværre bliver vinterlukket for toilettet ude mellem hul 13 og 15.

 

I starten af næste uge forventes Kim færdig med at prikke greens.

 

22. oktober 2015

Naturen står så flot derude lige nu med alle sine prægtige gyldne farver. Den viser os det ene smukke panorama efter det andet – indbyder os alle til en gåtur og bare suge alt det smukke til sig …..

 

Denne årstid betyder dog også våde og bløde fairways – og især vores fairways, der er bygget på god fed jord, har det med at blive fedtede og smattede, når vi når denne tid.

Fra i dag - fredag den 23. oktober - skal der derfor lægges op på fairway – inden for et scorekorts længde og ikke nærmere flaget.

 

Vi er også kommet frem til den tid, hvor der kan forekomme nattefrost. Derfor er vintergreens gjort klar med flag, så hvis der er frost eller rimfrost på greens, SKAL der spilles til vintergreen.

Er du i tvivl om, der er frost eller rimfrost, så spil altid til vintergreen.

 

I sidste uge blev fairways prikket færdige, inklusiv fairways på Par 3-banen.

 

Og i denne uge er Kim næsten færdig med at prikke teestederne – og i næste uge kommer turen så til greens.

 

Vi har sat teestedsmarkeringer på hul 13/hvid tee, så der nu – i lighed med sidste vinter - er mulighed for at gå fra 12. green og op på 13./hvid tee og benytte teestedet som 16. teested, hvis man gerne vil springe over det noget mere bløde område med hul 13, 14 og 15 samt starten af hul 16. 

 

24. september 2015

Den megen nedbør bevirker, at vores bane er våd og ”fedtet”, så pas på derude – især når I færdes på skrånende arealer. Vi ser hvert år spillere, der kommer til skade, når overfladen er som den er i øjeblikket!

 

Der er klippet op til vintergreens, så de kan være klar til brug, når den tid kommer.

Skulle din bold komme til at ligge på en vintergreen skal du droppe ud – uden straf – nærmeste vej, dog ikke nærmere flaget.

 

Vi er også lige så stille begyndt at forberede greens til den kommende vinter. De er sat en smule op i højden, og der bliver kun foretaget 1 x klip i weekenden.

 

Der er netop foretaget efterårsgødning – og hvis vejret tillader det, vil der blive topdresset.

 

Vær også opmærksom på, at et brobyggeri er gået i gang på hul 5. Læs mere her.

 

 

14. september 2015

Der arbejdes hele tiden på en golfbane og lige nu arbejdes der med følgende ting her i Rold Skov Golfklub:

 

Greens er i de sidste par uger blevet vertikalskåret to gange og er efterfølgende blevet topdresset.

 

I uge 38 bliver der prikket med små spyd og bagefter bliver der igen topdresset.

 

I den nærmeste fremtid vil greens få den sidste gang sommergødning for i år.

 

Og så er greenkeeperne påbegyndt renovation af hul 9’s greenbunker med bla. påfyldning af sand.

 

 

22.04.2015

Banen lige nu …………Det summer derude – og snart summer det af sommer!

 

Det summer også af greenkeepernes maskiner. Greenkeeperne er glade, at de igen kan komme ud og slå græs efter vinterens kulde og mørke – og nu stiger temperaturen i jorden, så græsset gror for alvor.

 

I dag er der blevet dresset greens, som efterfølgende er måttet ned.

Fra på fredag bliver klippehøjden på greens sat ned i 5 mm.

Og i næste uge fortsætter vi plejen af greens med at vertikalskære.

 

Vi får af og til klager over, at spillerne ikke river efter sig i bunkers, hvor der er mange fodspor, som bolden kan lægge sig i.

Vi vil gerne opfordre til, at man river efter sig i bunkeren og efterlader den som man gerne selv vil møde den.

 

Det er så længe siden, vi har fået en historie:

Den anden dag kom jeg til at overhøre følgende udtalelse fra Lars Kold:

”Mit mål denne sæson er grundlæggende at ramme fairway!”

 

10.04.2015

Så er greenkeeperne færdige med at dresse greens, der også er blevet dobbeltprikket og gødet.

 

Fairways, der også er blevet prikket, er klippet for første gang i år – og bunkers er nyrevne.

 

Jordtemperaturen går langsomt men støt opad, så vi har besluttet, at fra og med i morgen, lørdag den 11. april, skal der ikke lægges op.

Det betyder så også, at man igen kan spille EDS på banen.

 

Vi vil gerne minde jer om, at det er en god skik at rette sit nedslagsmærke op på greenen – eller måske samtidig, når pitchforken nu alligevel er fremme, at nuppe et par stykker mere.

 

Vi ønsker jer alle nogle gode runder derude på banen!

  

 

30.03.2015 

Banen lige nu ……….

 Temperaturerne stiger, vi ser solen titte frem nu og da og glade golfere er ude på banen. Dejligt!

 

I sidste uge blev vore fairways prikket – dog minus hul 13 og 15, der var for våde til den behandling.

 

I denne uge er vi begyndt at prikke greens. Det foregår først med store spyd og derefter med små. Det vil stå på til og med onsdag, hvor vi håber at kunne være færdige. Prikningen vil foregå ”baglæns”, dermed mener vi, at der bliver startet på hul 18. Der spilles til vintergreen, mens der arbejdes på den pågældende green.

I morgen, tirsdag, tromler (stryger) vi dem så.

Onsdag bliver de klippet – og efterfølgende vil de blive tromlet (strøget) igen.

 

Efter påske vil de blive dresset og gødet, så de kan stå klar til vores åbningsmatch den 12. april – og i øvrigt til alle vore spillere…….

 

God påske til jer alle!

 

 

 

 

05.03.2015

Banen lige nu……

Vi er glade for at kunne fortælle jer, at vi i morgen fredag over middag har ÅBNE GREENS til jer.

I tilfælde af rimfrost / frost spilles der naturligvis til vintergreeens.

 

Vi er også glade for, at I har respekteret greens’ hvileperioder og er sikre på, at det senere på året har en positiv effekt.

 

I starten af sæsonen vil der være en del arbejde på greens.

Der skal gødes, prikkes, topdresses og lidt senere vertikalskæres og eftersås.

 

Kom ud og se den flotte, nye bro og den udtynding og opstamning der er foretaget på bevoksningen derude.

Der er også lavet dræn umiddelbart foran 9. green og i og ved venstre bunker ved 14. green.

 

Kom ud og nyd banen – og forhåbentlig solens første forårsstråler!

 

Velkommen til en ny sæson!

 

08.01.2015

Banen lige nu .....

Som et led i banens pleje skal greens hvert år have en hvileperiode.

Vi har fastsat hvileperioden til at starte på mandag den 12. januar – og en måned til halvanden fremad.

Der spilles i den periode udelukkende til vintergreens (rødt flag).

 

Hvileperioden bevirker, at områderne omkring greens, der ofte er meget bløde på denne årstid, også får den nødvendige hvile – og samtidig spares for slitage.

 

Med det nuværende meget milde og meget våde vintervejr er greens meget udsatte for svampeangreb og bliver endnu mere udsatte i forbindelse med slitage, da der i vinterhalvåret ikke er nogen vækst i græsset, og det derfor ikke kan genetablere sig.

Væksten starter igen, når jordtemperaturen er oppe på 6-7 grader, hvilket vil sige i april/maj.

 

Vi håber på jeres forståelse herfor!

 

 

 

20.10.2014

Banen lige nu………..

De store mængder vand, vi fik i sidste uge, er allerede væk – dog er fairways stadig bløde, men banen kan spilles.

 

Hul 15 er ”fedtet” som sædvanlig her om efteråret, så dele af fairway’en på hullet kan ikke klippes, men der kan stadig spilles fra hele fairway’en.

 

Snoren på hul 15 er opsat for, at man skal gå udenom med sin trolley og skåne området – dog er det stadig tilladt at spille herfra.

 

Vi er i dag gået i gang med prikning med store spyd på greens, det er et langsommeligt arbejde som forventes at vare en uges tid.

Vi starter bagfra på banen med hul 18, 17, 16 ………der spilles til vintergreen mens der bliver prikket på den aktuelle green.

Prikning af teestederne er færdiggjort.

Hullerne står åbne vinteren over, så vand kan fylde hullerne og senere fryse til is og på den måde få jorden til at krakelere for bedre rodudvikling.

 

 

16.10.2014

Banen lige nu .......

Der er i løbet af det sidste døgn kommet megen nedbør, hvilket betyder at der ikke vil kunne benyttes golfbiler på banen.

Vi beklager situationen.

 

 

 25.09.2014

Banen lige nu …….

 

Så har vi haft den første nat med lave temperaturer og rimfrost på greens. Det betyder også, at vintergreens har fået flag i cuppen og at sommergreens skal beskyttes.

For spillerne betyder det, at så længe der er rimfrost eller frost på greens, skal der spilles til vintergreens (til rødt flag). Er du i tvivl, så spil altid til rødt flag.

 

Greens er lige blevet vertikalskåret og topdresset. Det er sidste gang i år, at denne arbejdsopgave bliver udført.

 

Klippehøjden på greens er nu sat op i 5 mm, som et led i klargøringen af greens til den kommende vinter.

 

Vi ser mange nedslagsmærker på greens i øjeblikket og beder derfor om jeres hjælp til at rette dem op. Nedslagsmærker, der ikke straks bliver rettet op, øger risikoen for svampeangreb i greens.

 

Vi har påbegyndt oprensning af vandløbene – et tiltrængt arbejde, der forventes vil stå på et par uger.

Vi håber, I vil bære over med de ulemper, det nu engang vil give jer spillere.

 

Godt tur til jer alle ………

 

 

 

Banen lige nu……..

Der er varmt derude – og der er ved at være tørt også, men greenkeeperne gør – trods varmen – stadig et flot stykke arbejde.

 

Kim har prikket greens færdige i dag – og i den kommende uge vil der blive eftersået, dresset og måttet ned.

I næste uge starter de også med at tage propper på teestederne. Propperne knuses efterfølgende via en vertikalskæring og benyttes igen som en form for dress. I nærmeste fremtid vil teestederne blive gødet.

 

Greens vil også få en sommerkur i den kommende eller efterfølgende uge……..

 

God sommer til jer alle – nyd den mens den er her!

 

 

 

Banen lige nu …..

 Sommeren er over os – den lunefulde danske sommer, hvor vi har haft nogle dejlige og solrige dage med høje temperaturer. Efterfulgt af regnskyl et enkelte par gange og lidt mere almindelig regn de andre dage – en regn som har gjort banen godt.

 

Vi har igen været ude og vertikalskære greens – et led i hurtigere greens.

I slutningen af næste uge vil der blive prikket med små spyd og efterfølgende eftersås der, dresses og måttes ned.

 

Med hensyn til greens på hul 7, 8, 9 og 10 har greenkeeperne arbejdet intenst på at udbedre skaden. De har hurtigt været over dem med ekstra vanding og afspænding. De har vertikalskåret specifikt på skaderne og efterfølgende eftersået og dresset.

Der er også blevet dresset med grønt sand rent kosmetisk – samtidig giver det en jævnere overflade at putte på. Denne gang make up gentages mandag eller tirsdag i den kommende uge.

Hjulsporene er allerede totalt udbedret og kan ikke mere ses, mens det vil tage noget længere tid at udbedre de tynde striber. Der arbejdes dog stadigt hermed.

 

 

 

Banen lige nu ……………………..

 

I går og i dag har greenkeeperne endnu engang vertikalskåret greens. Efterfølgende er der blevet eftersået.

I morgen bliver greens dresset.

 

Efter vi har fået repareret områdeklipperen, har vores frivillige gjort et stort og fint stykke arbejde mellem vore træer og buske.

 

Greenkeeperne er startet op med at fjerne eventuelle sten af bunkers og efterfølgende påfylder de sand. Greenbunkerne fra hul 1 til og med hul 6 er nu gennemgået, dog er hul 5 endnu ikke taget, da den kræver en noget større opmærksomhed.

 

I allernærmeste fremtid vil der blive taget propper på teestederne.

 

William Bluhme fjerner i øjeblikket ukrudt i bunkers på Par 3-banen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uge 13 - 2014

Banen lige nu …….

Når Kim og Mogens i dag holder fyraften vil greens være åbne – noget mange medlemmer har glædet sig til.

Sommergreens er nyprikkede med store spyd og på mandag vil de blive prikket med små spyd.

Hullerne er pt. ikke sat efter nummeroversigten, men efter hvor det har været mest hensigtsmæssigt.

Vi gør opmærksom på, at ved frost eller rim er det særdeles vigtigt, at der bliver spillet til vintergreens – for ikke at beskadige græsset på sommergreens.

For ikke at få svampeangreb på greens er det også vigtigt, at nedslagsmærker altid oprettes.

Vi håber, vi sammen kan arbejde frem mod gode greens – så på forhånd tak for hjælpen!

 

Der skal ikke mere lægges op på fairway.

 

Verner klippede rough`en for første gang i går.

Teestederne er endnu ikke klippede, da klippeleddene pt. ikke er kommet tilbage fra slibning.

 

Greenkeeperne er ikke helt færdige med bunkerkanterne – der mangler på hul 16 og 18 samt på fairwaybunkers.

Påfylding i bunkers vil også snarest blive påbegyndt.

Fjernelse af grenaffaldet er i første omgang blevet tilsidesat i forhold til klargøring af sommergreens, men vil selvfølgelig snarest blive fjernet.

 

De yderste huller er stadig lidt bløde.

 

Jeg har i dag været inde på GolfBox og ændre til den nye rating og indexering, hvilket betyder, at når I udskriver scorekort på printeren udenfor kontoret, kommer jeres nye spillehandicaps på.

Det er før den aftalte tid (som var den 1. april), at vi går i luften med det nye (da der har været mange ønsker herom), derfor er de nye ”manuelle” scorekort endnu ikke kommet, men er i ”trykken” – altså der skal udskrives på printeren, hvis man vil have den nye indexering og rating.

 

Thomas vil i morgen sætte foreløbige indexeringstal på teestedsskiltene.

 

De turneringsledere, der har oprettet turneringer i det nye turneringsmodul, skal ind og slette banen og derefter igen oprette den i den pågældende turnering for at få ændringerne med.

Har du oprettet en turnering tæt på dags dato, kan banen være låst og kan dermed ikke ændres.

 

Vi håber på jeres forståelse i overgangsperioden.

 

Og så vil vi gerne ønske jer alle en rigtig god sæson!

 

 

Mange hilsner

Birte

 

 

 

 

Uge 10 - 2014

Banen lige nu.....

Kim og Mogens har for første gang i år været ude og klippe greens - de er nu klippet ned i 8 mm.

Vi skal gøre opmærksomt på, at der stadig spilles til vintergreens.

Sommergreens er blevet klippet med henblik på at fjerne ormeskud og for, at greenkeeperne nu kan påbegynde deres arbejde på greens i henhold til vores plejeplan.

Klipningen skal samtidig ses som starten på, at vi inden sæsonstart skal ned i den rigtige højde. Det forholder sig nemlig sådan, at græsset langsomt skal klippes ned i højde i flere omgange for at undgå stress.

Jordtemperaturen er i dag målt til 0 grader, det er faktisk lavt - græsset begynder først at gro, når jordtemperaturen er omkring 7-8 grader.

En af de nærmeste dage vil greens blive behandlet med de vigtige mikronæringsstoffer. Vi benytter her et granulat, der er svært opløseligt og som ligger i 3 uger, før det er nedbrudt.

I dag har vi også klippet teestederne - de er klippet i den højde, der er normalt for dem. Også her har det til formål at fjerne alle de ormeskud, der er kommet i løbet af vintersæsonen.

Dejligt vi igen er i gang med banearbejdet - og at sæsonen er lige foran os!

Mange hilsner
Birte

 

 

 

 

 

Uge 6 

 

BANEN LIGE NU ………

Greens ser rigtig fine ud i øjeblikket trods det voldsomme snevejr vi har været igennem  - og vi har ingen svampeangreb…..

 

Kim har en lille bøn om, at man ikke går ind på sommergreens, fordi der er stor risiko for, at man så slæber svampesporer fra udenoms arealerne ind på greenen.

 

Tak på forhånd!

God weekend!

 

Mange hilsner

Birte

 

Uge 2 - 2014

BANEN LIGE NU …….


Vi har indtil videre været så privilegeret denne vinter, at vi har kunnet spille på sommergreens.

Tiden er nu kommet til, at de skal have en hvileperiode, så de er bedst muligt rustet til den kommende sæson.

Samtidig er der over den sidste tid kommet en stor nedbørsmængde, der har gjort banen utrolig blød mange steder.

Og oveni dette meldes der nattefrost fra den førstkommende weekend.


Derfor vil flagene på sommergreens blive taget ind i morgen, fredag – og man spiller udelukkende til vintergreens.


Og så er der roser fra Kim til spillerne! Han er rigtig glad for at se, hvor mange nedslagsmærker, der bliver rettet op – et meget vigtigt led i at holde greens på toppen og holde svampeangreb borte.

Så mange tak for det!